Weg conoció la "solución rápida"

"Kun je dat niet aan Liesanne vragen? Die heeft misschien wel een paard in haar zak zitten, die lost dat wel op"
Lo que una compañera de la escuela dice cuando otra compañera la coge y se la lleva a la fotocopiadora.
Het zou maar gemakkelijk zijn hé, een paard in je zak hebben zitten. Elke keer je een "stresske" voelt, paard uit de zak en er even in ademen et voilà. ...De uitspraak triggerde mij.

Het duurde even voor ik helemaal goed besefte waardoor dit dan kwam. Ik heb er echt enkele dagen mee in mijn hoofd gezeten.

Laat dat nu net iets zijn wat ik goed kan, bepaalde dingen dagen aan een stuk in mijn hoofd laten rijpen.Om te beginnen voelde het een beetje onrespectvol. Terwijl dat, hopelijk, helemaal niet zo bedoeld was. Het voelde alsof een coachingsessie bij de paarden een oplapmiddeltje was, even snel langsgaan en je kan weer door.

De paarden zijn voor mij echter absoluut geen "quick fix" middeltje.
Werken met mij en de paarden is àlles behalve werken aan de oppervlakte. Het vraagt enorm veel diepgang, en dat vraagt op zijn beurt dan weer durf. Niet iets wat je dus snel even bovenhaalt.

Een volgend inzicht dat ik had, naar aanleiding van de uitspraak van mijn collega was de volgende.
Ik besef nu dat werken op die diepe laag voor mij dan wel vanzelfsprekend is, maar dat dit in onze maatschappij helemaal niet zo is.
Estamos muy contentos de poder participar en un simposio.
¿"Hoofdpijn"? Pakt een dafalganneke/aspirientje/paracetamol/ ... en je probleem is opgelost.
¿Stress? Boekt u een dagje welness en ge kunt er weer tegen."
Maar... we denken vaak niet aan van waar die pijn of stress zou kunnen komen en een week of maand later zitten weer met exact hetzelfde probleem. Zelfs een ezel (maar het had evengoed een paard kunnen zijn) stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

En mi opinión, minimalizar es una manera de hacer las cosas. Un colega estresado se da cuenta de que tiene mucho que hacer y de que va a mejorar. Rusten helpt zeker. Pero, ¿qué pasa si aún no se ha dado cuenta? En el último minuto, el colega se ha estresado.
Op zo'n moment is er nood aan fundamentele verandering. We moeten hier bij stil te durven staan en het niet met loze woorden te wapperen.
Parece increíble, pero no tiene por qué ser así. Un cambio en tu mentalidad puede ser todo lo que necesitas para combatir mejor el estrés.
Helaas is net dat erg moeilijk om op je eentje klaar te krijgen.
Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik heb dan wel geen paarden (of magisch paardenstof) in mijn zakken zitten,
ik help je wel graag om even naar de diepte te gaan en daar op zoek te gaan naar wat er binnen in jou wil verschuiven.

Artículos relacionados

Respuestas

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *